
تاریخ مصرف سیمان
- denizadmin
- No Comments
همه چیز درباره تاریخ مصرف سیمان | شرایط نگهداری + افزایش دوام سیمان
سیمان یک ماده پودری است که پس از ترکیب با آب به حالت خمیری تبدیل میشود و برای چسباندن اجسام جامد مانند سنگها، آجرها، بلوکها و… در صنعت ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد. سیمان یکی از مهمترین مواد اولیه در ساختمانسازی به حساب میآید و نقش اساسی را در نحوه قرارگیری و ترکیب بتنها ایفا میکند. از این رو توجه به کیفیت و تاریخ انقضای سیمان اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که سیمانهای تاریخ مصرف گذشته کیفیت مطلوبی ندارند و نمیتوانید از آنها خروجی مناسبی را دریافت کنید. احتمالاً حالا سؤال اصلیتان این است که عمر مفید سیمان سفید و سیاه چقدر است؟
در این مطلب به طور کامل تمام نکات مربوط به تاریخ مصرف سیمان، شرایط نگهداری سیمان و نکات افزایش عمر سیمان را بررسی میکنیم.
همچنین برای خرید سیمان پاکتی و فلهای سفید و سیاه میتوانید با مجموعه خانه سیمان تماس بگیرید تا کارشناسان به طور کامل شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
تاریخ مصرف سیمان چقدر است؟
به طور کلی سیمانها به دو نوع سیاه و سفید تقسیمبندی میشوند که هر یک کاربرد و ویژگیهای ظاهری و عملکردی متفاوتی دارند؛ اما از لحاظ تاریخ مصرف و انقضا شبیه به هم هستند. در ادامه درباره تاریخ مصرف سیمان سفید و سیاه صحبت میکنیم.
عمر مفید سیمان سفید و سیاه چقدر است؟
در واقع تاریخ انقضای سیمان در محیطهایی که رطوبت نسبی بالایی دارند، حداکثر تا ۴۵ روز است. البته این در صورتی است که شرایط نگهداری مناسب باشد. اما در محیطهای خشک، تاریخ مصرف سیمان تا سه ماه یا به عبارتی ۹۰ روز هم میتواند باشد. ولی به طور کلی مدت زمان مجاز نگهداری سیمان معمولاً همان ۴۵ روز است.
نکات افزایش عمر مفید سیمان
به طور کلی شرایط نگهداری سیمان به شیوهای که دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشد، به شرح زیر است:
- هنگام تخلیه سیمان باید محل انتخاب شده، بدون هیچ گونه فضای نمناک و رطوبتی باشد. همچنین
- سیمان باید حداقل ده سانتیمتر از سطح زمین بالاتر قرار بگیرد و با زمین تماس مستقیم نداشته باشد.
- محل انبار سیمان باید سقف داشته باشد تا هیچ گونه آب، رطوبت و نمناکی به سیمان نفوذ نکند.
- هنگام انبار کردن سیمان، بهتر است به ترتیب از سیمانهای قدیمیتر استفاده کنید.
- در تمام محیطها، باید فاصله حداقل بین ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتری از سیمان تا سقف در نظر گرفته شود.
- در مناطق خشک، سیمانها باید حداکثر به تعداد ۱۲ پاکت و با فاصله حداکثر ۵ تا ۸ سانتیمتری از هم چیده شوند تا هوا به خوبی به پاکتها نفوذ کند و سیمانها همیشه خشک بمانند.
- در محیطهای با رطوبت بالا، حداکثر ۸ پاکت سیمان و نهایتاً ۱.۲ سانتیمتر فاصله بین کیسهها در نظر کنید. در واقع سیمانها باید به یکدیگر چسبیده باشند.
- در فصلی که احتمال بارش باران و برف وجود دارد، سیمانها را با ورقهای پلاستیکی به طور کامل بپوشانید. همچنین دربها، پنجرهها و سیستمهای تهویه انبار را هم به صورت کامل ببندید تا جریان هوای مرطوب به داخل انبار نفوذ نکند.
- برای خرید سیمان پاکتی تیپ ۵ میتوانید به فروشگاه سایت مراجعه کنید.
- تاریخ مصرف سیمان پاکتی
- همانطور که با اینکه سیمانها به دو نوع سیاه و سفید تقسیم میشوند و مواد تشکیلدهندهی آنها از یکدیگر متفاوت هستند، اما از لحاظ طول عمر تفاوتی ندارند. در واقع، تفاوت در طول عمر سیمانها به بستهبندی آنها و همچنین پاکتی یا فلهای بودن بستگی دارد. همچنین بر روی پاکتهای سیمان تاریخ تولید و انقضا معمولاً درج شده است.
- به طور کلی سیمان سیاه یا سفید پاکتی، طول عمرشان تا ۴۵ روز پس از تولید است. از طرف دیگر، سیمانهای فلهای که معمولاً در سیلوها نگه داری میشود هم تا ۴۵ روز پس از تولید تاریخ انقضا دارند. اما نباید فراموش کنید که اگر سیمانها با رطوبت یا مایعات اضافی تماس داشته باشند، چه پاکتی باشند چه فلهای، زودتر از تاریخ انقضاشان تخریب میشوند. بنابراین در نگهداری سیمانهای پاکتی و فلهای باید بسیار مراقب باشید و به نکات ذکر شده در بخش قبل توجه کافی داشته باشید.
- مشخصات سیمان منقضی شده
- اگر تاریخ انقضای سیمان پایان یافته باشد یا رطوبت و آب به داخل آن نفوذ کرده باشد، در نهایت میتوانید با تست کردن آن به وضعیت سالم یا خراب بودن سیمان پیبرید. اگر سیمان مثل کلوخ سفت و تکه تکه شده باشد ولی با فشار دادن یا غلتاندن پودر شود، این نشاندهنده سیمان سالم است و قابل استفاده خواهد بود. اما اگر سیمان با فشار دادن به خوبی پودر نشود، برای استفاده مناسب نیست. البته با انجام آزمایشها و نمونهبرداری، ممکن است بتوانید از سیمان منقضی شده را هم برای مصارف دیگر استفاده کنید.
- شرایط نگهداری از سیمان
- سیمانهای مختلف باید به صورت جداگانه و با دقت در انبار نگهداری شوند. برای نگهداری صحیح از انواع سیمان، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- نگهداری در انبار مخصوص
- باید سیمان را در انبارهای مخصوص نگهداری کنید. به عبارتی هر نوع سیمان باید در انبار مخصوص به خود نگهداری شود.
- نگهداری در محیطهای خشک
- انبار باید دارای محیط کاملاً خشک باشد تا رطوبت وارد سیمان نشود.
- ارتفاع قرارگیری بستههای سیمان
- سیمان باید حداقل ۱۰ سانتیمتر بالاتر از سطح انبار یا سطح محیط اطراف قرار گیرد تا از تماس مستقیم آن با زمین جلوگیری شود.
- نگهداری در یک محیط آزاد
- از سیمانها را در فضای آزاد نگهداری کنید تا هوا به خوبی در آنها جریان داشته باشد. در واقع باید مطمئن شوید که سیمان شرایط تهویه مناسبی داشته باشد.
- قرار دادن سیمان بر روی پالت یا سکو
- سیمانها را بر روی پالت یا سکوی مخصوص قرار دهید تا از تماس مستقیم با زمین جلوگیری شود.
- آنچه در این مقاله میخوانیم

- ارسال دیدگاه